post

Er bestaan heel wat bedrijven die catering verzorgen voor feesten en partijen. Hierbij gaat het in feite om eenmalige situaties. Daarnaast zijn er ook catering services die op vaste dagen gewone maaltijden bezorgen bij mensen thuis. Daar lees je hier wat meer over!

Catering voor feesten en partijen

Mensen worden steeds creatiever als het gaat om het organiseren van feesten. Wanneer een feest of event buitenshuis wordt gegeven, zal het restaurant of de bar waar het feest plaatsvindt meestal voor de hapjes en een eventuele maaltijd zorgen. Het is echter ook mogelijk om alleen een accommodatie te huren en de verzorging van de hapjes door een externe catering service te laten regelen.

Bij trouwerijen wordt er regelmatig gebruik gemaakt van zo’n cateringservice. Het is immers helemaal hip om een grote tent op te zetten in een priv├ę tuin of een schuur te gebruiken voor het feest. Het cateringbedrijf komt dan de hapjes brengen of, indien gewenst, wordt het eten geleverd met personeel voor de bediening.

Je kunt dit zo uitgebreid of sober doen als je wilt, of op basis van wat je budget toestaat. De voordelen van een feest met een cateringservice is dat het veelal een stuk goedkoper is dan een restaurant afhuren.

Daarbij houd je je feest op een informele en vertrouwde omgeving en toch zit je zelf niet met de organisatorische rompslomp die bij het verzorgen van eten voor de gasten en anders zaken komt kijken. Het is tevens een trend om een besloten feestje te geven waar een chef kok aan huis komt koken en een luxueuze maaltijd op tafel zet.

Een feest aan huis geven heeft in de eerste aanleg voor veel mensen een minder spectaculaire status dan een feest buitenshuis. Het gebruik van een catering service voegt daar echter heel wat aan toe, zowel voor organisator als voor de gasten!

Catering voor gewone maaltijden

Catering services voor dagelijkse maaltijden worden vooral gebruikt door ouderen mensen en mindervaliden die zelf niet meer in staat zijn om hun maaltijd klaar te maken. Tegen een redelijke vergoeding kunnen deze mensen eten aan huis bestellen.

Vroeger stond dit concept bekend als tafeltje dekje. De maaltijden werd bereid in de keuken van een plaatselijk verzorgingshuis en rondgebracht door vrijwilligers in de gemeente. Tegenwoordig is deze markt behoorlijk uitgebreid, waardoor je als gebruiker heel wat keuze hebt wat betreft de kwaliteit van het eten.

Eenvoudige maaltijden, die ook wel ‘instellingseten’ worden genoemd, zijn steeds minder gewild in dergelijke situaties. Het gevolg is dat er in heel wat verzorgingshuizen ook al jaren gebruik gemaakt wordt van een betrouwbare en kwalitatieve cateringservice!